Elektriciteitswerken - Beveiliging - Domotica - Databekabeling

Basisschool De Muziekladder te Schaarbeek

Het gaat hier om de bouw van een nieuwe basisschool en in een tweede fase over de uitbreiding van een bestaande kleuterschool van het Gemeenschapsonderwijs GO! 
De klassen zijn de hoekstenen van de basisschool. Door de beperkte bebouwbare oppervlakte van de beide percelen ligt de sleutel tot het ontwerp in een goede schikking van de klassen in het plan. Voor de lagere school werd gekozen voor een centrale kruisvormige gang die telkens vier klassen bedient. Dit kruis organiseert alle circulatie, bepaalt de technische zones, voorziet bergingen tussen de klassen en fungeert als akoestische buffer.
Op het gelijkvloers sluit de polyvalente zaal aan op de inkom van de school. Het hoogteverschil tussen straat en binnentuin wordt door middel van een tribune overbrugd.
Losgewerkt van de onderliggende structuur, eindigt het volume in een zolderklas met een architecturaal uitgewerkt dak. In deze vrije ruimte kunnen themalessen zoals tekenen en muziek. Het is een ontwerp van architecten Bart Haerynck en Tyl Vanmeirhaeghe.
Wij staan in voor de algemene elektriciteitswerken, het alarm en de branddetectie.