FR | EN

Domotica - Dobiss SX Evolution: voor als het iets meer mag zijn

Het Dobiss SX domotica systeem is ontworpen om mee te groeien met uw behoeften. De basis voor de moderne elektrische installatie is Dobiss Ambiance. Dit domoticasysteem biedt u reeds veel meer mogelijkheden dan de klassieke elektrische installatie. Op elk moment kan u echter kiezen om een Dobiss Ambiance installatie om te vormen tot een performant Dobiss Evolution systeem. Op dat moment wordt een intelligente centrale in uw installatie opgenomen.

Domotica: volop genieten van meer mogelijkheden en veiligheid.

Behalve het sturen van verlichting, stopcontacten en rolluiken, kan u met de domotica van het SX Evolution systeem ook uw verwarmingssysteem intelligent en energiebesparend beheren, uw favoriete radiozender in één ruimte of in de gehele woning beluisteren, en nog veel meer. U kan ongebreideld sferen oproepen waarin niet alleen bepaalde verlichtingskringen en de rolluiken in een bepaalde stand geplaatst worden, maar waarin ook de verwarming wordt aangepast aan uw wensen en de radio wordt gestart.

Tevens kan u met uw Dobiss Evolution installatie sturingen uitvoeren die op een bepaald tijdstip dienen te gebeuren. Zo kan u de verwarming van dag tot dag instellen of iedere ochtend uw slaapkamerverlichting activeren op het moment dat het hoogtijd is om op te staan. Ook lichtafhankelijke sturingen behoren tot de mogelijkheden. De buitenverlichting kan aan gaan wanneer het donker wordt en op een bepaald uur terug uit gaan. Dat geeft alvast een veilig gevoel als het donker is buiten. De veiligheid wordt echter nog vergroot door de aanwezigheidsimulatie van Dobiss Evolution. Op momenten dat u niet thuis bent lijkt het toch alsof er mensen aanwezig zijn in de woning. Ongenode gasten gaan dan liever bij de buren een kijkje nemen.
Gebruiksvriendelijke interfaces

Bedieningen kunnen niet alleen worden uitgevoerd door middel van drukknoppen van eender welk merk. Met een Dobiss Evolution installatie kan u ook bedieningen uitvoeren met een infrarood afstandsbediening. Waarom zou u uw lekker luie zetel verlaten om de verlichting aan te passen of de verwarming iets hoger in te stellen? U doet dat toch ook niet om een andere TV zender te kiezen!

Daarnaast is het mogelijk om bedieningen uit te voeren van op uw computer. De gebruiksvriendelijke Maxtool software geeft u tevens een compleet overzicht van uw installatie. Handig wanneer die kleine dreumes die al lang hoort te slapen, weer zijn licht in de slaapkamer aansteekt om stiekem nog een strip te lezen! U weet al weer wat gedaan. Door middel van deze software kan u ook allerlei instellingen zoals tijdsturingen, de verwarming, sferen, …, aanpassen naar uw eigen wensen.

Voor de liefhebbers kan het Dobiss Evolution systeem ook worden aangesloten op het computernetwerk van de woning. Hierdoor is het mogelijk om op elke computer bedieningen uit te voeren. Wanneer u beschikt over een draadloos netwerk is het tevens mogelijk om dezelfde functies te gebruiken op uw laptop. Alle bedieningen en instellingen kunnen echter ook uitgevoerd worden via het Dobiss touch screen met zijn 7 inch kleurenscherm.

Met deze vele mogelijkheden is Dobiss Evolution dan ook het neusje van de zalm voor de elektrische installatie van uw hedendaagse woning.