Renovatie van McDonald’s Beurs: Een Pionier in Duurzaam Design

Ons team heeft recentelijk de renovatie van McDonald’s Beurs voltooid. Vier weken lang werkten we hard om dit project tot een goed einde te brengen. Dankzij de flexibiliteit en communicatievaardigheden van ons veelzijdig personeel hebben we deze mooie uitdaging alweer succesvol afgerond (we werken immers al sinds midden 1994 voor McDonald’s). Werken voor zo’n grote keten is één ding, maar dat doen in het oudste restaurant van de keten in België is een bijzondere ervaring.

Modern en Duurzaam: Wanneer je hoort dat dit restaurant het oudste op Belgische bodem is, denk je waarschijnlijk niet meteen aan een hypermodern restaurant. Toch is dat precies wat je nu zult aantreffen wanneer je in de vestiging op het Beursplein besluit te genieten van een hamburger. McDonald’s Beurs – de historisch eerste McDonald’s van België – heeft een milieuvriendelijker en duurzaam design gekregen, ontwikkeld door het Belgisch designbureau WeWantMore.  Het Brusselse restaurant is het derde ter wereld dat deze nieuwe look gebruikt, na twee pilotrestaurants in Frankrijk. Elk aspect van het restaurant, van het circulaire meubilair tot de energiezuinige verlichting, is zorgvuldig ontworpen om de impact op het milieu te minimaliseren en tegelijkertijd een superieure eetervaring te bieden.

McDonald’s inzet voor duurzaamheid omvat het gebruik van meer dan 80% hout uit PEFC-gecertificeerde bronnen, terwijl moeilijk te recycleren materialen zijn geëlimineerd. Het gebruikte plastic, met name voor de tafels, is grotendeels gemaakt van gerecycled materiaal. Daarnaast is de verlichting energiezuinig en zijn de vloer en het plafond Cradle-to-Cradle gecertificeerd, wat betekent dat ze na de gebruikscyclus gemakkelijk kunnen worden gerecycled of hergebruikt.

Innovatieve Decoratieve Elementen: Het restaurant gaat nog verder met innovatieve decoratieve elementen zoals echte kurk op de muren, scheidingswanden gemaakt van gerecycled koffiegruis en kartonnen zonnewering. Deze benadering van duurzame ontwikkeling zal geleidelijk worden toegepast op andere decors.

Conclusie: De renovatie van McDonald’s Beurs markeert een mijlpaal in het streven naar duurzaamheid en moderniteit in de horeca. Dit project toont aan dat historische locaties een modern en milieuvriendelijk design kunnen integreren, en biedt een voorbeeld voor toekomstige renovaties.