McDonald’s: een intensieve samenwerking met mooie resultaten:

Na de kalmere periode door de corona perikelen, kwam het najaar in volle vaart aanzetten met 8 nieuwe McDonald’s restaurants die allemaal voor nieuwjaar open moesten gaan. Dit kwam bij de reeds bestelde werven, die gedeeltelijk ook opgeschoven werden na het najaar. Er hoeft geen tekeningetje bij om te zeggen dat dit onze planning goed “opgevuld” heeft. Daarbij waren deze 8 McDonald’s restaurants geografisch verspreid van Oostende tot Lanaken en ook enkele in Wallonië, wat verre verplaatsingen en overnachtingen met zich mee bracht. Het was dus alle hens aan dek voor iedereen hier, en we hebben dan ook een beroep moeten doen op heel wat onderaannemers, maar wij zijn natuurlijk heel blij met deze werken !  Op het moment van dit schrijven zijn ze bijna allemaal open, namelijk Machelen, Eke, Oostende, Sint-Pieters-Leeuw, Lanaken, Jodoigne en Brussel-Noord. Alleen Boncelles volgt volgende week nog.

Over de opening van Eke en Machelen kunt u hier een krantenartikel lezen.

Omdat wij ook de vorige jaren al veel projecten met McDonald’s uitgevoerd hebben, en er in deze projecten telkens veel technieken samengebracht worden, is er een intensieve samenwerking ontstaan waarbij wij oplossingen ontworpen hebben op maat van de noden van McDonald’s.  In het interne magazine van de ATS Groep NV is er vorige maand een artikel verschenen over onze samenwerking met McDonald’s en de technieken die daar gebruikt worden.

Verder was er ook een interessante uiteenzetting van Stefan De Brouwer over het openen van deze restaurants in volle crisistijd in de media en de veiligheidsmaatregelen waar zij op inzetten:

McDonald’s-baas Stephan de Brouwer over het crisisjaar: “Onze grootste concurrent is niet onze buur, maar uw frigo thuis”

Uiteraard ziet de grootste keten in ons land zwaar af nu de horeca andermaal voor maanden gesloten is. Toch blijft McDonald’s evengoed vrolijk nieuwe restaurants openen: maar liefst 8 deze maand – van Oostende tot in Lanaken – en dat is goed voor 350 nieuwe jobs. De kaap van 100 komt in zicht. “De markt is moeilijker nu, maar horeca zal relevanter worden dan ooit. Omdat mensen het zo missen. Het gaat om meer dan eten alleen, het is ontspanning voor het hele gezin.”

Social distancing leek vroeger niet meteen samen te gaan met een keuken van een McDonald’s.

“Precies daarom hebben wij in maart onze zaken ook gesloten, terwijl de premier zei dat ‘take away’ nog kon. Niets is veiliger dan afhaalkeuken met een McDrive waarbij de klant gewoon in zijn eigen wagen blijft zitten, maar het gaat mij in de eerste plaats om de veiligheid van mijn personeel. We hebben alle restaurants gesloten en hebben eerst een hele procedure uitgewerkt met afstand houden, aparte looplijnen, alles ontsmetten om de twee uur, plexi-schermen, mondmaskers en nog meer zaken. Daar hebben we onze mensen eerst in getraind en pas op 20 april hebben wij de ‘drives’ weer geopend. We hadden kunnen zeggen ‘we blijven open en we willen verdienen’, maar dat was niet onze bekommernis. Moesten wij met mondmaskers van goede kwaliteit in onze keukens staan terwijl er niet genoeg waren voor zorgverleners? Tot vandaag hebben wij nog maar 80 besmettingen op meer dan 5.000 werknemers en die waren terug te brengen tot de privésfeer.”

Wij bedanken McDonald’s voor het in ons gestelde vertrouwen en wensen hen veel succes met de nieuwe restaurants.