Parkeertoren Pfizer te Puurs

We deden zeer recentelijk elektriciteitswerken in de parkeertoren die Pfizer gebouwd heeft in Puurs.
De toren komt er omdat het bedrijf blijft groeien, en de steeds toenemende wagens van de werknemers zeer zware hinder vormden voor de omwonenden.
Ondanks een extra parking voor honderden auto’s vanwaar een shuttlebus de hele dag heen en weer rijdt om de medewerkers naar het bedrijf brengen, en initiatieven met deelfietsen en elektrische fietsen aan de omliggende stations,  bleef het parkeerprobleem voor plaatselijke overlast zorgen.  Vandaar dat deze parkeertoren gebouwd werd. De parkeertoren telt 6 verdiepingen en zal plaats bieden aan 800 wagens.
 
De werken die wij deden bestonden onder andere uit het plaatsen van verlichting die op bewegingsdetectoren aanspringt.  Verder plaatsten wij noodverlichtingen, vluchtwegaanduidingen, verlichtingspalen op het parkeerdek en ook buitenverlichting.  Eveneens werd er brandbeveiliging voorzien onder de vorm van branddrukknoppen en sirenes. Ook werd er camerabewaking geïnstalleerd.  We plaatsten ook databekabeling en parlofoons die op elk verdiep aan de hoofdtraphal staan.
Er werden voedingen voorzien voor de lift,  en voor de rijspoorverwarming.  Verder trokken we ook fibers en Utp bekabeling om de parkeertoren te verbinden op het netwerk van Pfizer.
Het was een groot project dat op relatief korte tijd verwezenlijkt moest worden (8 Weken).
We hebben daarom een zeer groot team ingezet, zodat deze doelstelling bereikt kon worden.