Het veiligstellen van de toekomst: een missie?

Project ABEE te Doorn-Noord in Ninove.

Recent werd ons beveiligingsteam gevraagd om de energie van morgen veilig te stellen. Het klinkt misschien meer als een titel voor een actiefilm maar het is wel degelijk wat er ons te wachten stond in ABEE Ninove, een bedrijf actief over heel de wereld.  Zij stelden ons aan om hun technologie veilig te stellen. ABEE, hetgeen staat voor Avesta Battery and Energy Engineering, heeft eind november een gebouw geopend in de nieuwe industriezone Doorn-Noord in Ninove waarbij Jan Jambon aanwezig was.  Ze kregen ook al bezoek van premier Alexander De Croo.

ABEE ontwikkelt en recycleert batterijen voor elektrische wagens, en is leider op het gebied van innovatieve batterij- en energieoplossingen. Met hun duurzaamheidsmissie helpen ze ons naar een groenere toekomst. In deze hoog technologische faciliteiten moesten we dus met uiterste zorg te werk gaan.

Wij mochten instaan voor de Inbraak- en branddetectie. Wij werken heel graag voor een bedrijf dat zo’n duurzame toekomstvisie heeft!

Wat inbraakdetectie betreft ging het om een standaard systeem met 6 detectoren, binnensirene en buitensirene.

Het branddetectiesysteem omvat detectoren, 6 brandmeldknoppen,  en sirenes.

Hierbij een foto. De loshangende kabel dient voor de rookkoepel die ten tijde van de foto nog niet aangesloten was door de installateur ervan.

Zeker met de vele energietoepassingen die er ontwikkeld en getest worden, is het zeer belangrijk, zo niet onmisbaar, om een goede branddetectie te hebben.

Er wordt voornamelijk B2B en in Research & Development gewerkt. Zo werkt het bedrijf aan de ontwikkeling van toekomstige batterijtechnologie voor automobieltoepassingen en hernieuwbare energie.  Ook wordt onderzocht hoe technieken kunnen geoptimaliseerd worden. Daarnaast recycleren ze batterijen en vervaardigen ze grote batterijsystemen voor industriële toepassingen, zoals voor voertuigen, vrachtwagens, bussen, home storage, …

ABEE produceert zelf niet. Hiervoor zoeken zij naar specifieke partnerschappen. Als B2B bedrijf begeleiden ze andere bedrijven in de implementatie van nieuwe oplossingen en werken naar optimalisatie. Daarnaast wordt er ook training en advies aangeboden.

Natuurlijk hebben ze alles gedaan om een zelf hun eigen misse te respecteren. Ze plaatsten een duurzaam gebouw en zijn CO2-neutraal. Zo werden er zonnepanelen geplaatst en worden kleine windturbines (100 tot 200 kW) geïntegreerd om onafhankelijk te zijn van het net.

Op termijn zullen er laadpalen komen, volledig ontwikkeld door henzelf. Laadpalen die in beide richtingen werken, en die niet enkel energie van het net halen, maar ook energie terugsturen naar het net !

Ze investeerden ook in 3 fabrieken in Bulgarije, en ze zijn actief in Noord-Macedonië.  Verder komen er nog twee vestigingen in België bij (in Dour en Seneffe-Manage) en ook zijn er onderhandelingen aan de gang in Roemenië.

Voor wie meer wil ontdekken over hun diensten: klik hier.