Parlofonie en videofonie

Parlofonie en videofonie – BTicino en Comelit

Een videofoon is ideaal wanneer u gesteld bent op uw privacy en ongewenste bezoekers niet wil binnen laten. Het vormt tevens een integraal onderdeel van de beveiliging van uw woning.

Wanneer iemand aanbelt kan u, dankzij de ingebouwde camera, immers eerst kijken wie er aan de deur staat, eer u beslist om de persoon aan te spreken en al dan niet binnen te laten.

Wij bieden een zeer uitgebreid gamma videofoons voor diverse toepassingen.

Buitenposten

De buitenposten bestaan in de verschillende uitvoeringen. Bijvoorbeeld in moderne, stijlvolle uitvoering in inox of geborsteld aluminium, met of zonder ingebouwde verlichting. Met één drukknop voor privéwoningen of met meerdere drukknoppen voor appartementen.
Onze modellen beschikken over een ingebouwde videocamera. Bij sommige modellen kan u beelden opslaan in het geheugen zodat u weet wie er aan de deur is geweest tijdens uw afwezigheid. De buitenposten bestaan in inbouw of opbouw.
De buitenposten kunnen aan de voordeur of aan het hek worden gemonteerd. Voor appartementsgebouwen kunnen zeer geavanceerde belpanelen worden voorzien.

Binnenposten

Ook de binnenposten kunnen in zeer diverse uitvoeringen worden geleverd.  Autonoom of aangesloten op uw telefoon, handenvrij of met bediening vanaf uw smartphone of tablet. Veel modellen zijn uitgerust met een stijlvol touchscreen in kleur.
U kan op het scherm bekijken wie er aangebeld heeft en desgevallend met de bezoeker praten. De binnenpost laat toe om het licht aan te schakelen en de deur of toegangspoort te openen. Wil u vanaf meer dan één plaats uw videofoon bedienen? Dan kan meerdere binnenposten gebruiken of draadloos werken.

Voordelen van parlofonie en videofonie

  • Veiligheid
  • Privacy, lastige bezoekers afwimpelen zonder dat je je aanwezigheid kenbaar moet maken
  • Kan gebruikt worden als interfoon, wanneer er meerdere toestellen geplaatst worden
  • Comfort: mogelijkheid om met videofoon het licht in inkomhal te bedienen of het automatische hek te openen

Je kan opteren voor een autonoom parlofoon- of videosysteem, maar het is interessanter als je een systeem hebt, waarin ook de telefonie geïntegreerd is.

  • Meer mogelijkheden met minder draad
  • De telefoontoestellen verenigen drie functies: telefonie,parlofonie & intercom

BTicino videofonie

BTicino biedt videofonie in kits welke uitermate geschikt zijn voor eengezinswoningen. De kit bevat alle nodige producten voor de plaatsing van het systeem: voeding, binnentoestel en buitendeurmodule. 2 draden volstaan, en de aansluitingen zijn niet polariteitgevoelig. Als uw installatie een oude deurbel vervangt, kunt u de bestaande kabels opnieuw gebruiken.

Op het vlak van binnenposten heeft BTicino diverse modellen: met touchscreen gebruiksmogelijkheden. De binneposten bestaan in verschillende afwerkingen en er kan gekozen worden voor wandmontag of montage op een tafelstandaard. Je kan je videfoon bedienen met je smartphone via WIFI of mobiel netwerk. 

De buitenposten voor videofonie kunnen geleverd worden in diverse uitvoeringen: enkel audio, met camera en tenslotte met camera en geïntegreerde badgelezer.  Ze kunnen uitgerust worden met een bijkomende regenkap.

Voor appartementsgebouwen worden de BTicino vandalismebestendige buitenposten gebruikt. Deze robuuste buitenposten kunnen geleverd worden met een aluminium of inox afwerking.

De frontplaat in aluminium en inox is 4 mm dik waarmee de slagbestendigheid van het toestel bevestigd wordt.

Alle deurmodules met drukknop zijn uitgerust met een kleurencamera en kunnen tot 32 oproepen beheren.