Duaal Leren – ook bij De Jonge Luc NV

Afbeeldingsresultaat voor duaal leren KA geraardsbergen

Vorig jaar lanceerde Minister Crevits het “Duaal Leren”.  Dit laat jongeren toe al heel vroeg kennis te maken met de echte werkvloer.
Zij doen namelijk vanaf het vijfde middelbaar elke week 3 dagen werkstage in een bedrijf, en zijn dus echt bezig op de werkvloer.  Natuurlijk onder begeleiding van een ‘mentor’, die ook de nodige opleiding moet krijgen om jongeren te kunnen coachen. 
De andere 2 dagen van de week krijgen zij theorie op school.
Wij pleiten als bedrijf al jaren voor dit systeem, dat ook in Zwitserland en in Duitsland zijn al langere tijd in voege is.  Vanzelfsprekend zeiden we dan ook volmondig ja, toen KA Geraardsbergen ons vroeg om hieraan mee te doen.  De begeleiding vanuit KA Geraardsbergen en de samenwerking met hen is zeer professioneel.
Dit is ook een van de betere rekruteringskanalen voor onze sector, want we weten reeds welk ‘vlees we in de kuip’ hebben, en we kunnen zelf bijdragen aan de vorming zoals wij dat belangrijk vinden in het kader van onze klanten en servicevereisten.  De studenten krijgen een band met het bedrijf en als er voldoende werk is, en de samenwerking verloopt vlot, kunnen de kandidaten doorstromen naar een vaste job. Lees hier wat het Duaal leren precies inhoudt.