Duaal Leren

 

-Zoals al eerder bericht zijn we mee ingestapt in het toen ‘pilotproject’ van het Duaal Leren, waarbij leerlingen 3 dagen per week op de werkvloer staan, en 2 dagen in het klaslokaal zitten. Luc is uitgenodigd geweest naar een werkgroep waar ook de “rechterhand” van Minister Crevits aanwezig was. Op deze manier trachten we ook ons deel van de verantwoordelijkheid op te nemen om te zorgen dat de toekomstige arbeidskrachten van de firma “gecreëerd” worden op een verantwoorde wijze.
-Ook de week erna stond er zo een meeting op de agenda, waar Duaal Leren geëvalueerd werd voor gans Vlaanderen, en wij waren er gevraagd om aanwezig te zijn, vanwege de pioniersfunctie en goed verloop tussen ons en GO Geraardsbergen.
-Er was nog een andere meeting daarna in GO Geraardsbergen, waar het over gelijkaardige zaken ging. Er waren 25 leidinggevenden van hogescholen uit gans Vlaanderen, om te horen hoe de samenwerking loopt vanwege de pioniersrol van GO Geraardsbergen in Vlaanderen. Voor dit bezoek van de verschillende hogescholen in Vlaanderen in verband met Duaal Leren, werd er een filmpje opgenomen op de werkvloer (de Veldmuis), en een aantal van onze collega’s zijn hierin te zien.

Luc werd ook gevraagd om op die meeting te getuigen als bedrijfsleider, over hoe Duaal leren ervaren wordt op de werkvloer/als bedrijf. Onze contactpersoon in KA Geraardsbergen, Liesbeth Venneman, is zelfs op bezoek mogen gaan bij de Koning op 12/2/19 om dit project verder toe te lichten.