We creëren de toekomst zelf!

Wellicht hebben jullie al gezien dat er op bepaalde werven of bij u thuis een jonge werknemer meekomt/meewerkt. Zeer waarschijnlijk gaat het om een Duaal-student.  Wij hadden dit schooljaar namelijk 5 Duaal-studenten de mogelijkheid geboden om in onze firma hun theoretische kennis te koppelen aan echte praktijkervaring op de werkvloer. Zij gaan elke week 2 dagen naar school en komen 3 dagen meewerken waarbij ze dan bepaalde zaken volgens het leerplan moeten aanleren/oefenen.  Dit allemaal onder begeleiding van onze ervaren ploegbazen, die om dit te mogen doen, ook een opleiding als mentor gevolgd hebben.  De Jonge Luc NV heeft van in het begin gelooft in dit concept, en was pionier bedrijf wat betreft Duaal leren. Wij hebben hiervoor ook een goede samenwerking met verschillende scholen in de buurt, zoals GO Geraardsbergen, Richtpunt Zottegem en Ninove, Technigo Aalst, en GO! Atheneum Liedekerke.  Verder zorgen wij zelf dat zij bepaalde opleidingen krijgen zoals werken op hoogte, het werken op stellingen en steigers, en VCA, als dit niet op school voorzien is.

Zo leren de studenten ons als firma kennen, gaan mee met de collega’s uit de verschillende teams, zien hoe het echte werk op de werven is, en wij zien hoe zij functioneren, hoe hun inzet is, of ze op tijd uit bed kunnen (- onze mensen vertrekken immers zeer vroeg om voor de files te zijn), en hoe hun vaardigheden zich ontwikkelen.  Regelmatig zijn er evaluatiemomenten met de trajectbegeleiders.

Er wordt vaak gesproken over een krapte op de markt in verband met techniekers, maar zo nemen wij verantwoordelijkheid om de generatie nieuwe elektriciens zelf te creëren en op te leiden.  Heel vaak resulteert dit dan in een aanwerving op het moment dat ze hun diploma behalen.

Dit is echt een win-win situatie.