COVID-19: wij voeren alle werken uit met respect voor de geldende veiligheidsmaatregelen

FR | EN

Premies

Veranderingen in 2015 :   Wie in 2014 zijn woning of appartement in het Vlaamse Gewest beveiligde tegen brand of inbraak, kan als eigenaar of huurder van een woning een belastingvermindering krijgen.

Investeringen die u liet uitvoeren en betaalde in 2014, zijn aftrekbaar in het aanslagjaar 2015.   OPGELET: Voor investeringen aan woningen in het Vlaamse Gewest die uitgevoerd zijn na 1 januari 2015, kunt u geen belastingvermindering meer krijgen.

Voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest blijft de belastingvermindering wel van toepassing voor investeringen die uitgevoerd zijn in 2015.

Informeer ook bij uw gemeente of kijk op premiezoeker.be. Sommige gemeenten geven ook nog een premie voor inbraakpreventie.

Investeringen die dus uitgevoerd en betaald zijn in 2014, zijn aftrekbaar in het aanslagjaar 2015.

Op 1 januari 2015 werd de belastingvermindering voor het Vlaamse Gewest echter afgeschaft. Voor investeringen na 1 januari 2015 kunt u dan ook geen belastingvermindering meer krijgen.

Bedrag

U kunt 30% van de uitgaven inbrengen in uw belastingen (aanslagjaar 2015). Daarop zijn wel enkele uitzonderingen. Het geïndexeerde maxiumumbedrag voor investeringen die gedaan zijn in 2014, bedraagt 760 euro.

De volledige installatie moet geplaatst worden door een beveiligingsonderneming, zoals de onze, die erkend wordt door het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

De door ons uitgevoerde installaties voldoen aan deze criteria.

U kunt aanvullende informatie vinden alsook nuttige raadgevingen op de site van de Federale Overheidsdienst Financiën of op www.besafe.be.