Rookmelders redden levens…

Graag herinneren wij aan het feit dat er vanaf 1 januari 2013 een aanpassing aan de wet in werking getreden is.  In Vlaanderen waren rookmelders al verplicht in nieuwbouwwoningen en renovatieprojecten. Sinds januari 2013 zijn rookmelders ook verplicht in huurwoningen. Voor elk huurcontract afgesloten na 31 december 2012 moet de huurwoning uitgerust zijn met minstens 1 optische rookmelder (met testknop) per verdieping.  Liefst geplaatst in de hall die uitgeeft op de slaapkamers.  De plaatsing van de melders is ten laste van de eigenaar.  Het testen en vervangen van de batterij voor de huurder.
Eigenaars van woningen gebouwd in of na 1945 krijgen 6 jaar de tijd om te voldoen aan de wetgeving. Verhuurders van huizen die dateren van voor 1945 hebben drie jaar de tijd om alles in orde te brengen.
Opgelet: de aanpassing zoals hierboven weergegeven geldt voor Vlaanderen.
Wat in Brussel en Wallonië ?
In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zijn optische rookmelders verplicht in huurwoningen. Ze moeten een batterij hebben die vijf jaar meegaat of verbonden zijn met het elektriciteitsnet of met een noodbatterij. In Wallonië is de regelgeving weer anders. Daar zijn optische rookmelders met vijfjarige batterij verplicht in alle woningen.
 
Meer specifieke info over de wetgeving in Vlaanderen vindt u op www.wonenvlaanderen.be onder ‘Woningkwaliteit’.
Rookmelders wekken de bewoners tijdig uit hun slaap en kunnen zo levens redden. Vandaar het belang van betrouwbare rookmelders te hebben, met een goede batterij.  De sirene moet hoorbaar zijn in elke slaapkamer.  Er zijn verschillende soorten rookmelders, optische en thermische.  Afhankelijk van waarvoor de melders moet dienen, kijken onze specialisten hoeveel rookmelders er nodig zijn, welke soort het beste is, en waar ze geplaatst moeten worden voor een optimale veiligheid.
Wij bieden onze diensten en ervaring aan in dit domein. Wij kunnen u  rookmelders leveren die conform zijn aan de opgelegde norm,  en staan ook in voor plaatsing. Verder geven wij u graag vrijblijvend meer informatie en/of een prijsopgave.
 
Bel ons op 054/317.317 voor een prijsopgave of stuur ons een mail op info@dejongeluc.be.