Relighting bij Vergalle

Ook de firma Vergalle koos voor relighting.  Zij zijn ‘masters in interieur projecten’ en hebben een grote werkplaats waar veel hout op maat etc. gezaagd wordt, met heel veel verlichting, en er zijn natuurlijk ook burelen.  Uit de lichtstudie bleek dat er voor de werkplaats een heel mooi bedrag aan elektriciteit bespaard kon worden (ongeveer de helft), en met de huidige prijzen is dat zeker interessant.  Verder is er ook nog steeds de premie van Fluvius, die tot 20.000 euro kan oplopen, afhankelijk van de oppervlakte van de ruimte waar deze verlichting geplaatst wordt.

Voor wat betreft de verlichtingstoestellen in de burelen gaat het verbruik ook gehalveerd kunnen worden.

Een lagere energiefactuur en een premie zijn echter niet de enige voordelen van LED-verlichting.

LED-lampen hebben een veel langere levensduur. Als we even de vergelijking maken: een LED lamp heeft een gemiddelde levensduur van 15.000 tot 50.000 branduren. Een gloeilamp gaat ongeveer 1.000 branduren mee, een halogeenlamp 2.000 branduren en een spaarlamp gemiddeld 5.000 branduren.

LED-lampen zijn dus een stuk beter voor het milieu dan gloeilampen of halogeenlampen. Ook worden er bij LED lampen minder schadelijke materialen gebruikt (zoals lood, zwavel etc.). Een LED lamp is volledig recycleerbaar.

Ze worden ook veel minder warm waardoor er minder extra warmteverspreiding, en minder brandgevaar is.

Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.

In de meeste oudere gebouwen geeft de verlichting onvoldoende licht voor de wettelijke normen. Dat probleem is bij overstappen naar LED verlichting ook opgelost, omdat hetzelfde vermogen meer licht geeft.

Contacteer ons gerust voor meer info.  We hebben ondertussen al meerdere relighting projecten gedaan.