brandmeldcentrale

Brandmeldcentrale FPA 1200

Bij een brand heb je gemiddeld 3 minuten de tijd om het pand te verlaten. Er is dus geen tijd te verliezen. Daarom is het van belang dat men bij een beginnende brand zo snel mogelijk wordt verwittigd. Om een pand bij brand tijdig te kunnen verlaten, is het dus essentieel dat je onmiddellijk bij het ontstaan van de brand gealarmeerd wordt.
Dat impliceert een automatische branddetectie die de menselijke waakzaamheid aanvult.

De FPA-1200 Brandmeldcentrale maakt gebruik van de bekende LSN technologie, zorgt voor efficiënte beveiliging van kleine en middelgrote objecten en is de ideale oplossing voor toepassingen met 1 en 2 lussen. De centrale wordt standaard geleverd met behuizing, controller, functionele modules en extra accessoires die voldoen aan de landspecifieke vereisten. Gebruiksklaar na installatie en configuratie.

Configuratie van de FPA-1200 gebeurt met behulp van de FSP-5000-RPS Programmeersoftware (meegeleverd) op een laptop die wordt aangesloten op de centrale. Een Ethernet-interface maakt aansluiting op een BISsysteem (BIS Bosch Building Integration System) via een OPC-server mogelijk. Er is een ADC-5000-OPC Licentiesleutel nodig om toegang te krijgen tot de OPCserver.

Een andere seriële interface biedt u de optie om de FPA-1200 te gebruiken in combinatie met het nieuwe Bosch Gesproken Woord Ontruimingssysteem (EVAC). Zie de specificatiebladen van de IOS 0020 en IOS 0232 Communicatiemodules voor gedetailleerde informatie over de aansluiting.

De FPA-1200 kan tevens worden aangesloten op het Bosch UGM 2020 Universeel Beveiligingssysteem (vereist een FPE-5000-UGM Interfacemodule) en kan zo worden geïntegreerd in een omvangrijk netwerksysteem.