niet-incert-gekeurde alarmsystemen

Niet-INCERT-gekeurde alarmsystemen

De Jonge Luc nv plaatst zowel INCERT-gekeurde als niet-INCERT-gekeurde alarmsystemen. Onze niet-INCERT-gekeurde alarmsystemen zorgen voor een prima beveiliging van huizen en appartementen.

Onze alarmsystemen worden samengesteld uit kwalitatieve componenten waaronder een binnensirene, een buitensirene, diverse soorten sensoren en bedieningspanelen die ook via smartphone kunnen bediend worden.

Bediening van het alarmsysteem

De bediening gebeurt via een touch screen of een klavier, maar je kan het alarmsysteem ook bedienen met je smartphone. De bediening van het alarmsysteem is eenvoudig en handig.

Bij het opstellen van een offerte nemen we samen met jou alle mogelijkheden door om een adequate oplossing voor te stellen die aansluit bij jouw specifieke beveiligingsprobleem.

Bediening van het alarmsysteem met een smartphone

Bekabelde of draadloze installatie

Voor de installatie kan gekozen worden voor een draadloos alarmsysteem, een bekabeld alarmsysteem of een hybride alarmsysteem.

Een bekabeld alarmsysteem is het meest bedrijfszeker. Er kunnen geen storingen optreden door sensoren die ven hun connectie kwijt zijn en je hoeft niet periodiek batterijen te vervangen. Maar soms is het om esthetische of praktische redenen lastig om op een bepaalde plek een kabel te voorzien. Op die plaats kan dan wel gekozen worden voor een draadloze oplossing. Bekabelde en draadloze oplossingen kunnen in je alarmsysteem zonder probleem gemengd worden zodat je over de meest bedrijfszekere en praktische oplossing beschikt.

Bescherming tegen stroomstoringen en sabotage

Het alarmsysteem is beschermd tegen stroomstoringen of het moedwillig onderbreken van de elektriciteit bij een inbraakpoging. Het alarmsysteem en de buitensirene beschikken immers over een eigen batterij, die tijdens de normale werking wordt opgeladen.

De sirenes, bedieningspanelen en sensoren beschikken over een zogenaamde tamper-beveiliging. Daardoor wordt meteen gedetecteerd of er een poging gedaan wordt om de apparatuur van de muur te rukken of kabels door te knippen en wordt het alarm meteen geactiveerd.

De buitensirene is ook op een zodanige manier gebouwd dat ze niet kan worden volgespoten met montageschuim in een poging om de werking van de sirene te beletten of het geluid te dempen.

Geen maandelijkse kosten

Aan onze alarmsystemen zijn geen maandelijkse abonnementskosten verbonden. Wij gaan er immers van uit dat je zelf heel wat sneller kan reageren op een alarm, al dan niet via je smartphone. Bij een alarmsysteem dat aangesloten is op een bemande alarmcentrale moet men immers eerst contact met jou opnemen om dan pas te beslissen of er actie wordt ondernemen en eventueel de hulpdiensten moeten verwittigd worden. Daarbij gaat te veel kostbare tijd verloren.

Daardoor betaal je geen maandelijkse abonnementskosten om ons alarmsysteem te gebruiken. De enige terugkerende kosten die verbonden zijn aan een alarmsysteem, is de jaarlijkse verplichte controle en keuring.

Keuring van het alarmsysteem

Het jaarlijkse onderhoud van het alarmsysteem is wettelijk verplicht (Koninklijk besluit van 25 april 2007). Volgens de wetgever mag dit onderhoud worden uitgevoerd door de gebruiker zelf of door een erkende beveiligingsonderneming. Voor een niet-INCERT-gekeurd alarmsysteem is het dus niet verplicht om een onderhoudscontract af te sluiten voor een jaarlijkse controle van de goede werking van het alarmsysteem. Je mag ook zelf instaan voor de controle en het onderhoud van je installatie als je kan aantonen dat je daar de vereiste competentie voor hebt. Anders is de keuring door een erkende installateur verplicht.

Installatie en keuring alarmsysteem

Ook INCERT-gekeurde alarmsystemen

Je kan ook kiezen voor een INCERT-gekeurd alarmsysteem indien je verzekeringsmaatschappij je daartoe verplicht. Wij zijn immers een INCERT-gecertificeerde installateur en beschikken over een professioneel aanbod INCERT-gekeurde alarmsystemen.