Elektriciteitswerken nieuwbouw en verbouwingen

Elektriciteitswerken voor nieuwbouw en verbouwingen

Wanneer er een nieuwbouw wordt geplaatst of er zijn verbouwingen, dan komen er ook elektriciteitswerken bij kijken. Maar wat zijn deze elektriciteitswerken juist? Kan ik ook omschakelen naar domotica? Hoe pak je het aan en waar moet je aan denken? Wij geven je het antwoord op al jouw vragen.

Ben je een woning aan het verbouwen? Of wil je een nieuwbouw laten zetten? Eén van de zaken die dan gebeuren, zijn elektriciteitswerken. Het netwerk moet namelijk aan de hedendaagse en toekomstige eisen voldoen. Maar wat valt er nu onder elektriciteitswerken? Wat moet er allemaal gebeuren? Wij helpen je graag verder.

Algemene elektriciteitswerken

Er zijn een heleboel werken die zowel nodig zijn bij verbouwingen als bij een nieuwbouwwoning, zoals aan de elektriciteit. Maar wat hoort er nu bij algemene elektriciteitswerken? Wij lijsten deze even voor je op.

  • Allereerst moet je ervoor zorgen dat er genoeg stopcontacten geplaatst zijn. Hoeveel wil je er? Wil je graag elektrische rolluiken? Wil je die nog niet van in het begin aansluiten? Toch moet je hier al van in het begin rekening mee houden.
  • Ook moeten daarbij genoeg lichtpunten worden voorzien. Ook hier moet je op voorhand denken aan de hoeveelheid die je wilt.
  • Daarnaast installeren we ook de schakelaars. Net zoals bij stopcontacten en lichtpunten moet je op voorhand goed nadenken over hoeveel schakelaars je later wilt.
  • Wat ook nog bij elektriciteitswerken hoort, zijn de kabels vernieuwen en leggen.
  • Tenslotte installeren en sluiten we ook zekeringkasten aan.

Het is heel belangrijk dat je elektriciteitsnetwerk in orde is. Je wilt natuurlijk geen brand of energieverspilling hebben. Het elektriciteitsnetwerk wordt ook altijd gekeurd. Dus we moeten ervoor zorgen dat de keuring conform is. Bij een nieuwbouw is het gemakkelijk. Je start van 0. Maar bij een verbouwing moet je kijken naar het huidige elektriciteitsnetwerk. Dat kan je het best ook doen aan de hand van het keuringsverslag. Het makkelijkste is natuurlijk dat je je elektrische installatie opnieuw laat opbouwen. Zo start je, net zoals een nieuwbouw, vanaf 0. Je kan dan ook heel gemakkelijk je oude installatie laten werken tot de nieuwe klaar is om het over te nemen. Zo zit je geen enkele dag zonder stroom.

Elektriciteitswerken: de comfortniveaus

Je hebt dus een goed plan nodig wanneer je denkt aan je elektriciteitsinstallatie. Naast de hoeveelheid stopcontacten, lichtpunten en schakelaars moet je ook nadenken over het comfortniveau dat je graag wilt hebben. Er zijn hierbij drie verschillende soorten.

  • De eerste is degene die we allemaal wel kennen, namelijk een standaardinstallatie. Die bestaat uit traditionele schakelaars, stopcontacten, dimmers…
  • Maar je kan nog een stap verder gaan met domotica. Domotica maakt jouw dagelijks leven makkelijker en je spaart er ook energiekosten mee uit. Je kan er je verlichting, alarmsystemen, audio- en videoapparatuur, verwarming, rolluiken, poorten… mee regelen. Al deze verschillende domeinen staan dankzij een kabel in verbinding met je pc, tablet, smartphone of touchscreen. Met simpelweg één druk op de toets kan je alles laten werken. Zeg nu zelf, gemakkelijk toch? Wij installeren voor jou Dobiss Domotica. Zij zijn al 20 jaar een pionier op vlak van domotica.
  • Tenslotte is er ook nog centrale sturing. Deze soort van comfortniveau bevindt zich tussen de standaardinstallatie en domotica. Alles is met elkaar verbonden via een sturingskabel, maar in tegenstelling tot domotica komen ze in het gewone relais in de zekeringskast. Met andere woorden, bij dit comfortniveau gebruik je fysieke schakelingen. Wil je later toch graag overschakelen op domotica? Dan vervangen wij het relais door stuurmodules.

Wil je graag je woning extra beveiligen? Ook hiervoor ben je bij ons aan het juiste adres. Alarmsystemen, beveiligingscamera’s en toegangscontrole kunnen we allemaal voor je installeren. Denk er even over na of je dit ook wil en dan nemen wij het op in jouw elektriciteitsplan.

Of je nu een woning bouwt. Of je verbouwt een woning. Wij willen je graag helpen bij alle elektriciteitswerken. Heb je nog vragen? Of wil je graag een offerte op maat? Aarzel zeker niet om ons te contacteren. Wij helpen je graag verder bij de bouw of verbouwing van je woning.