incert-gekeurde alarmsystemen

INCERT-gekeurde alarmsystemen

De Jonge Luc nv plaatst INCERT-gekeurde alarmsystemen. Deze alarmsystemen heel modulair en daardoor geschikt voor een brede waaier aan toepassingen van huizen en appartementen tot winkels, kantoren en KMO’s.

INCERT is een Belgisch kwaliteitslabel voor alarmsystemen. Dit kwaliteitslabel garandeert dat zowel het materiaal , het ontwerp, de plaatsing en het onderhoud van het alarmsysteem aan specifieke vereisten voldoet.

Wat zijn INCERT-gekeurde alarmsystemen?

Incert slaat eigenlijk op het kwaliteitslabel. Incert-gekeurde alarmsystemen zijn alarmsystemen die ervoor zorgen dat je woning, gebouw of zelfs voertuig uitstekend beveiligd zijn tegen diefstal. Het incert-label slaat zowel op de installateurs als op de producten. Als installateurs over dit label beschikken, toont het hun kennis van zaken en beantwoorden ze op die manier aan een hoog serviceniveau. Maar het incert-label slaat ook op producten die gebruikt worden en op de alarmcentrales die instaan voor het beheer en de afhandeling van de alarmen die ze binnenkrijgen. Wanneer je kiest voor incert-gekeurde alarmsystemen dan kies je voor een installateur, een alarmsysteem en een alarmcentrale waar je het volle vertrouwen in hebt. Incert is dus als het ware een beveiligingsketen waarbij de schakels elkaar versterken.

Wanneer je een INCERT-certificatie kan voorleggen aan je verzekeringsmaatschappij, krijg je vaak een korting op de inbraakverzekering. Sommige verzekeringsmaatschappijen verplichten ook een INCERT-gekeurd alarmsysteem.

Een veelzijdig alarmsysteem

Het door ons samengestelde alarmsysteem is INCERT-gekeurd. Door de brede waaier aan componenten, detectoren, binnen- en buitensirenes en bedieningsmogelijkheden, is het een alarmsysteem dat breed inzetbaar is en zich gemakkelijk laat aanpassen en uitbreiden. Zo is het geschikt voor:

  • Woningen
  • Appartementen
  • Winkels
  • Kantoren
  • KMO’s

Bediening van het alarmsysteem

De bediening gebeurt via een touch screen, maar je kan het alarmsysteem ook bedienen met je smartphone. De bediening van het alarmsysteem is eenvoudig en handig.

  • Dankzij eigen gekozen icoontjes kan je het alarmsysteem heel gemakkelijk bedienen. Je kan ook zelf kiezen wat je op het touchscreen toont.
  • Het touchscreen is beschikbaar in verschillende kleuren, zodat je het mooi kan laten aansluiten op je interieur.
  • Ons INCERT-gekeurde alarmsysteem beschikt ook over programmeerbare commando’s. Je kan dus meer dan enkel het alarm in- en uitschakelen.
  • Je kan dit alarmsysteem ook integreren in je domotica. Op die manier kan je ook je verlichting, verwarming of airco bedienen en je branddetectie en CO-detectie mee integreren.

Bij het opstellen van een offerte nemen we samen met jou alle mogelijkheden door om een adequate oplossing voor te stellen die aansluit bij jouw specifieke beveiligingsprobleem.

Bediening van het alarmsysteem met een smartphone

Bekabelde of draadloze INCERT-gekeurde alarmsystemen

Voor de installatie kan gekozen worden voor een draadloos alarmsysteem, een bekabeld alarmsysteem of een hybride alarmsysteem.

Een bekabeld alarmsysteem is het meest bedrijfszeker. Er kunnen geen storingen optreden door sensoren die ven hun connectie kwijt zijn en je hoeft niet periodiek batterijen te vervangen. Maar soms is het om esthetische of praktische redenen lastig om op een bepaalde plek een kabel te voorzien. Op die plaats kan dan wel gekozen worden voor een draadloze oplossing. Bekabelde en draadloze oplossingen kunnen in je alarmsysteem zonder probleem gemengd worden zodat je over de meest bedrijfszekere en praktische oplossing beschikt.

Bescherming tegen stroomstoringen en sabotage

Het alarmsysteem is beschermd tegen stroomstoringen of het moedwillig onderbreken van de elektriciteit bij een inbraakpoging. Het alarmsysteem en de buitensirene beschikken immers over een eigen batterij, die tijdens de normale werking wordt opgeladen.

De sirenes, bedieningspanelen en sensoren beschikken over een zogenaamde tamper-beveiliging. Daardoor wordt meteen gedetecteerd of er een poging gedaan wordt om de apparatuur van de muur te rukken of kabels door te knippen en wordt het alarm meteen geactiveerd.

De buitensirene is ook op een zodanige manier gebouwd dat ze niet kan worden volgespoten met montageschuim in een poging om de werking van de sirene te beletten of het geluid te dempen.

Geen maandelijkse kosten

Aan onze INCERT-gekeurde alarmsystemen zijn geen maandelijkse abonnementskosten verbonden. Wij gaan er immers van uit dat je zelf heel wat sneller kan reageren op een alarm, al dan niet via je smartphone. Bij een alarmsysteem dat aangesloten is op een bemande alarmcentrale moet men immers eerst contact met jou opnemen om dan pas te beslissen of er actie wordt ondernemen en eventueel de hulpdiensten moeten verwittigd worden. Daarbij gaat te veel kostbare tijd verloren.

Daardoor betaal je geen maandelijkse abonnementskosten om ons alarmsysteem te gebruiken. De enige terugkerende kosten die verbonden zijn aan een INCERT-gekeurd alarmsysteem, is de jaarlijkse verplichte controle en keuring.

Keuring van het alarmsysteem

Het jaarlijkse onderhoud van het alarmsysteem is wettelijk verplicht (Koninklijk besluit van 25 april 2007). Volgens de wetgever mag dit onderhoud worden uitgevoerd door de gebruiker zelf of door een erkende beveiligingsonderneming. Voor een INCERT-gekeurd alarmsysteem is het echter verplicht om een onderhoudscontract af te sluiten voor een jaarlijkse controle van de goede werking van het alarmsysteem.

Het jaarlijkse onderhoud dat deel uitmaakt van de INCERT-vereisten bestaat niet alleen uit het nauwgezet testen van de correcte werking van de installatie, maar ook uit preventieve controles om na te gaan of de installatie correct blijft reageren op eventuele pogingen tot diefstal, volgens de geprogrammeerde procedures, en om na te gaan of de installatie geen valse alarmen genereert.  

Installatie en keuring alarmsysteem volgens de INCERT-richtlijnen

In geval er geen verplichting is om een INCERT-gekeurd alarmsysteem te plaatsen, kan je ook opteren voor een goedkoper niet-INCERT-gekeurd alarmsysteem, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van de plaatsing. Wij zijn immers een INCERT-gecertificeerde installateur en verzorgen de plaatsing en indienststelling met evenveel zorg als een INCERT-gekeurd alarmsysteem.