Veiligheid in het Groen: Het Businesscenter “In the Yard” van Durabrik te Drongen.

Veiligheid in het Groen: Het Businesscenter “In the Yard” van Durabrik.

Onze mensen van de afdeling Beveiliging hebben onlangs een van hun meest omvangrijke projecten tot nu toe voltooid: het businesscenter “In the Yard”  van Durabrik. Dit ultramoderne bedrijfscentrum, uitgerust met de nieuwste technologische snufjes, straalt vooral duurzaamheid uit. Zonne-energie, laadpalen, een gesofistikeerd energiemanagementsysteem enz. en een weelderige groene binnenplaats op de tweede verdieping kenmerken de ecologische benadering.

Het team stond voor een enorme uitdaging, gezien het complex een ondergrondse parkeergarage met laadstations omvat, kantoren op de begane grond voor intern gebruik door Durabrik, en van de eerste tot de vierde verdieping verhuurbare ruimtes. Met vergaderfaciliteiten, een evenementenhal, recreatieruimte, fitness en eetgelegenheid op de tweede verdieping, biedt het een scala aan mogelijkheden.

Het beveiligen van een dergelijk uitgestrekt complex vereiste hoge mate van professionaliteit. Ons team installeerde maar liefst 779 branddetectoren, 42 drukknoppen, 22 brandmagneten, 27 flitslichten en 145 sirenes. Zelfs de kleur van de detectoren werd zorgvuldig afgestemd op de ecologische plafonds.

We zijn buitengewoon trots op het behaalde resultaat van ons team. Dankzij het feit dat ons deskundige team een paar jaar geleden BOSEC-gecertificeerd werd, konden we dit nieuwe businesscenter voorzien van een BOSEC attest.

Verder zijn we ook zeer trots op onze vlotte samenwerking met ons moederbedrijf ATS nv, zij namen de volledige elektrische installatie en installatie van het gebouwenbeheersysteem op zich. We zijn ook zeer fier dat enkele van onze medewerkers een groot aandeel hadden in het installeren van deze nieuwe hypermoderne gebouwenbeheertechnologie, ook wel bekend als de ATS Smart Kit.

Kort gezegd werkt de Smart Kit volgens dit principe: hoe meer data ze verzamelen, hoe meer inzichten er na verloop van tijd worden gedestilleerd om het samenspel van die verschillende technieken nog meer op elkaar af te kunnen stemmen.

Een echt kunstwerk op het gebied van moderne technologie. Daarom zijn we ook zeer trots op ons team, dat binnen ATS met hun uitstekende expertise altijd zeer vlot samenwerkt met ons moederbedrijf.