Domotica Dobiss Ambiance Pro

Domotica Dobiss Ambiance Pro

De klassiek elektrische installaties in woningen en kantoren zijn sinds hun bestaan vrijwel onveranderd gebleven. Buiten dimmers en bewegingsmelders zijn er slechts weinig inovaties geweest. Een klassieke elektrische installatie is niet aanpasbaar aan onze huidige en toekomstige noden. Ze heeft haar grenzen bereikt en heeft afgedaan. Met domotica kan u heel wat meer richtingen uit en is uw elektrische installatie op een flexibele manier gemakkelijk aan te passen.

Dobiss Ambiance PRO: de nieuwe standaard in domotica

Tegenwoordig wensen we een woning welke zich kan aanpassen aan onze veranderende noden. Een gezin met kleine kinderen heeft andere behoeften dan een gezin met jongvolwassen tieners of een koppel waarvan de kinderen het huis uit zijn. Nog later worden we misschien minder mobiel en veranderen onze behoeften opnieuw. Ondanks een bepaalde zorgbehoefte wensen we toch langer zelfstandig thuis te blijven wonen. We willen een levensbestendige woning die kan inspelen op die veranderende behoeften.

Het Dobiss Ambiance PRO systeem is de nieuwe standaard in domotica voor de elektrische installatie van uw hedendaagse woning of appartement. Ze dekt niet alleen uw huidige behoeften, maar ook uw toekomstige. Dobiss Ambiance PRO kan met u meegroeien en makkelijk aangepast worden. Dit domoticasysteem veel meer mogelijkheden op het gebied van comfort, flexibiliteit, veiligheid en een verminderd energieverbruik.

Met een druk op een knop verandert u meteen de lichtsfeer in de woonkamer naar TV-kijken, bezoek ontvangen, met de kinderen spelen, een goed boek lezen, … Wanneer u als laatste de woning verlaat, volstaat het indrukken van slechts één drukknop aan de garagepoort of de voordeur om alle lichten te doven en zelfs bepaalde stopcontacten, waarop toestellen zijn aangesloten die brand kunnen veroorzaken, te ontkoppelen van het lichtnet. Eens zo veilig.

Een lichtpad van uw slaapkamer naar de kinderkamers (bij kleine kinderen waarvoor u ’s nachts moet opstaan), een lichtpad vanuit iedere slaapkamer naar het toilet (om niet te vallen of tegen een kast aan te lopen), het kan allemaal. In het toilet of de badkamer kan de ventilator bij het verlaten van die ruimte nog enkele minuten nadraaien. Goed om geurtjes en vocht te verwijderen. De trapverlichting zal automatisch doven. Alweer energie bespaard. U hoeft niet meer naar iedere ruimte om de rolluiken te sluiten of te openen. Een druk op slechts één knop volstaat om alles op- en neer te bewegen.

Bediening van uw domoticasysteem met drukknoppen, touchscreen, smartphone of tablet

De bediening van uw Dobiss Ambiance PRO systeem gebeurt door middel van klassieke drukknoppen van een merk naar keuze. U bent helemaal vrij in de keuze van design, kleur of materiaal. Als optie kan u ook de computer, uw smartphone of uw tablet (iPhone, iPad, Samsung, Nokia, e.a.) gebruiken voor de controle en de bediening van uw installatie. Uw installateur voert de programmering uit volgens uw wensen en uw dagelijkse leefgewoonten. De sfeerfuncties kunnen door uzelf, zonder computer en zonder tussenkomst van de installateur, steeds worden aangepast.

Wat kost domotica?

Voor de prijs hoeft u het niet te laten. Een Dobiss Ambiance PRO domotica installatie kost slechts een fractie meer dan een klassieke elektrische installatie. Op het totale budget van de woning is het zelfs niet voelbaar. U krijgt er wel heel wat meer mogelijkheden en flexibiliteit voor in de plaats. De meerprijs heeft u trouwens in relatief korte tijd terugverdiend door een besparing op uw energiefactuur. Lichten blijven niet meer branden wanneer het niet nodig is. U wint er alleen maar bij. Kies voor de Ambiance PRO standaard en maakt uw woning levensbestendig.