De Jonge Luc BVBA wordt lid van de ATS groep

Per 1 oktober 2016 heeft de ATS groep onze firma verworven. De Jonge Luc bvba, al sinds het begin in Ninove gevestigd, zal voortaan dus deel uitmaken van de vermaarde ATS groep, met zetel te Merelbeke, die op haar beurt deel uitmaakt van het grote EDF Luminus. “Ikzelf, evenals mijn echtgenote, blijven wel werkzaam in het bedrijf en dat in dezelfde functie als ervoor”, verzekert Luc De Jonge, “net als alle andere medewerkers. Ook de vestiging zal gewoon in de Industriezone Ten Beukenboom te Appelterre-Eichem (Ninove) blijven”.

Het bedrijf werd in 1945 opgericht door de vader van Luc, Albert De Jonge. Luc moest de zaak al zeer vroeg overnemen, wegens de slechte gezondheid van zijn vader. Dat is nu gelukkig niet het geval, maar “er is niet voor zeer direct een opvolger in zicht”, zegt Luc De Jonge, “en ik had al een aantal jaren aanbiedingen in die zin gekregen, maar wilde eigenlijk mijn bedrijf niet verkopen. Toen ATS mij echter een voorstel deed, was dit toch wel anders. Het klikte vanaf het begin direct met de CEO van ATS, Dhr. Schepens”.

Na 33 jaar aan het hoofd van het bedrijf te hebben gestaan, zal Luc dus gewoon verder gaan met zijn werk maar dan wel onder de vleugels van de ATS Groep. “Een van de belangrijkste zaken voor mij is dat we ‘op dezelfde golflengte’ zitten, en dat was hier vanaf het begin het geval”, aldus nog Luc De Jonge. “Er is namelijk veel respect voor de klanten, en voor het menselijk kapitaal, onze medewerkers. Ook is de manier waarop alles verlopen is toe hier toe zeer aangenaam, gebaseerd op wederzijds vertrouwen en respect. De veranderingen zullen ten goede komen aan beide partijen, zodat er een win-win situatie ontstaat.”

“Wij zullen kunnen meegenieten van de uitgebreide knowhow die binnen de ATS groep aanwezig is, en de logistieke mogelijkheden die zij bieden. De overname zal ook besparingen met zich meebrengen in de aankoopprijzen en andere overheadkosten. En zij hebben nu ook een voet in Ninove, een regio waar ze nog niet vertegenwoordigd waren. Voor het personeel verandert er niet echt veel. Iedereen is hard nodig, er is heel veel werk. De planning staat vol tot het einde van het jaar. Voor hen is op deze manier nu wel de continuïteit en werkgelegenheid verzekerd naar de toekomst toe, wat niet altijd evident is als een bedrijf afhankelijk is van één persoon.”

“Verder kunnen we onze klanten geruststellen want voor hen zal ook niet zoveel veranderen, zij zullen het nauwelijks merken. De naam ‘De Jonge Luc’ blijft, al zal het wel een NV worden in plaats van een BVBA. Verder behouden wij dezelfde filosofie waarbij we de klant voorop stellen en een vlotte en correcte service bieden. Wij blijven naast algemene elektriciteitswerken voor industriële doeleinden, ook elektrische installaties, databekabeling, renovaties, nieuwbouw, en herstellingen aan installaties van particulieren doen. Bovendien blijven wij alarmsystemen van Bosch verkopen, installeren en onderhouden, en bieden wij ook verder domotica systemen van Dobiss en Niko Home Control aan. Door lid te worden van de groep zullen we nu wel een veel breder gamma aan technische specialiteiten kunnen aanbieden, wat jullie allen ten goede zal komen.

Wij blijven streven naar lange-termijn relaties met zowel klanten, onderaannemers, leveranciers als met ons personeel”. De ATS groep wordt hierdoor versterkt met een dertigtal medewerkers.

De ATS groep, de bedrijvengroep rond moederbedrijf A.T.S. nv (Advices for Technical Systems) is een multidisciplinaire technologiegroep met diverse locaties verspreid over België. ATS Groep biedt een totaalpakket van hoogkwalitatieve diensten en producten aan in nagenoeg alle sectoren van de industrie, de tertiaire en de openbare sector. A.T.S. nv is na jaren van interne groei, overnames en consolidaties het technologisch aanspreekpunt geworden voor tal van klanten. Het bedrijf zette vorig jaar een omzet neer van ongeveer 75 miljoen euro en telt een 700-tal medewerkers.

Eenieder die hierover vragen heeft, kan zich richten tot Luc De Jonge op het mailadres luc@dejongeluc.be

De Jonge Luc: www.dejongeluc.be

ATS: www.atsgroep.be