Project Begrafenissen Arijs te Aalst

Het project dat we deze keer in de kijker zetten komt in deze Coronatijden op een gevoelig moment, maar toch vonden we het meer dan de moeite om dit project even bij jullie toe te lichten. 

Bij het project ‘Begrafenisonderneming Arijs‘ voorzagen wij binnen de nieuwbouw van het uitvaartcentrum en de aanpalende privéwoning alle faciliteiten van bekabeling voor de installatie/aansluiting van:
–          Verlichting
–          Datanetwerk
–          Camera’s
–          Inbraak
–          Branddetectie
–          Videofonie
–          Een zeer gesofisticeerde muziekinstallatie
–          Toegangscontrole
–          Ventilatie / sturingen
–          Een zeer gespecialiseerd domotica systeem
–          Video broadcasting

Het hart van gans de installatie is eigenlijk het domotica systeem van het merk Duotecno. Hiermee zijn alle technieken die hierboven beschreven zijn geïntegreerd geworden.
Het stelt de medewerkers in staat alles te bedienen met touchscreens waarop achterliggend heel wat  functies geprogrammeerd werden zodanig dat er een zeer groot gebruikscomfort ontstaat voor de gebruikers. 
Met één knop kan er bijvoorbeeld een ceremonie worden gestart  (vooraf gekozen muziek, lichtsferen, projectie van beelden, enz.).
Ook is het de bedoeling dat begroetingen van op afstand kunnen worden gedaan en gevolgd, via camera.  Dat is nu, met de Corona maatregelen, helaas meer dan ooit aan de orde !