McDonald’s: de opening van het 100ste restaurant in België

Wij zijn heel fier om deel te mogen uitmaken van het sterke team van leveranciers dat telkens weer voor Mc Donald’s mag werken.

Ook McDonald’s is heel blij met onze samenwerking, getuige het mailtje van de Dept. Dir for Expansion ter gelegenheid van de opening van het 100ste restaurant in België. In Bree opende Mc Donald’s op 25/11/2021 immers hun 100ste restaurant. En op 21/12/2021 opende er in Lodelinsart ook een nieuw restaurant. Naar de toekomst toe ziet het er ook goed uit !

Beste Luc,

Ik schrijf u vandaag om jullie de officiële opening van het 100ste McDonald’s restaurant in België in het Limburgse Bree aan te kondigen.

Een 100ste restaurant openen is een ongelofelijke mijlpaal in onze geschiedenis en ik ben heel fier en dankbaar omdat dit niet mogelijk was geweest zonder jullie.

Vanaf het begin had McDonald’s-oprichter Ray Kroc een visie over hoe het restaurantsysteem een sterke basis zou moeten hebben. Het wordt de 3-legged stool genoemd, waarvan één poot de McDonald’s franchisenemers zijn, de tweede poot de McDonald’s leveranciers zijn en de derde het McDonald’s bedrijf. De stoel was en is enkel sterk als de drie poten het fundament vormen. Daarom wil ik jullie heel erg bedanken voor jullie hulp om ervoor te zorgen dat er vandaag 100 restaurants zijn. We hadden dit niet zonder jullie kunnen doen!

Natuurlijk zullen we het niet bij 100 laten, integendeel, want onze ambities voor de komende 5 jaar zijn hoog. We willen de komende 5 jaar maar liefst 50 nieuwe restaurants openen. Samen met de renovatie van bestaande restaurant
s komt dit neer op een totale investering van 192 miljoen euro. In 2022 willen we zo’n 10 restaurants openen en in combinatie met de renovatie en aanpassingen in bestaande restaurants komt dat neer op een investering van 50 miljoen euro.

Nieuwe restaurants betekenen ook nieuwe banen, dus onze groei zal de komende 5 jaar gepaard gaan met de creatie van ongeveer 2500 lokale jobs, naast de huidige 5716 werknemers. Op deze manier blijven we investeren in lokale gemeenschappen.

Ook de komende jaren blijft duurzaamheid een topprioriteit op onze agenda. We zullen blijven zoeken naar manieren om verpakkingen en plastic voor eenmalig gebruik te verminderen. Hetzelfde geldt voor Happy Meal, want vanaf 2022 zal driekwart van al het speelgoed in de Happy Meal gemaakt zijn van papier of karton. En tegen eind 2025 zullen we wereldwijd duurzaam Happy Meal speelgoed aanbieden.

McDonald’s België is een bedrijf van en voor mensen en dankzij deze mensen zijn we waar we nu staan, en vieren we dit historische moment. Dus nogmaals een welverdiende dank voor jullie bijdrage en laten we onze geweldige samenwerking voortzetten in de mooie toekomst die voor ons ligt.

Met vriendelijke groeten,
Mark van Boven


  Mark van Boven –  Dept. Director of Expansion”