Sporthal De Matte – Geraardsbergen:

Het GO! Atheneum heeft op de scholensite, gelegen tussen de Astridlaan en de Papiermolenstraat, een eigen sporthal gebouwd. In “De Matte” kunnen de leerlingen terecht om zich sportief helemaal uit te leven maar de school zet ook de deur van de sporthal op een kier voor sportclubs. 

De naam voor de sporthal werd gekozen uit inzendingen van leerlingen en personeelsleden” zegt Brecht Persoons, directeur van het GO! Atheneum. “We kozen voor De Matte, vernoemd naar de mattentaart. De mat, oorspronkelijk matte, vormt immers de basis van de lekkernij. Daarnaast is het ook nog een leuke verwijzing naar de mat als sportmateriaal.” 

Wij zorgden voor volgende onderdelen in de sporthal:

  • Verlichting zowel binnen als buiten.
  • Brandbeveiligingsinstallatie
  • Alarminstallatie
  • Dataverkeer
  • En het voorzien van bekabeling om later eventuele camera’s te plaatsen.

“Heel wat directies voor mij speelden al met het idee om een sporthal te bouwen op het uitgestrekte terrein van het Atheneum. Aangezien we als school op een steenworp verwijderd zijn van de stedelijke sporthal De Kriebel, kregen de plannen nooit een concrete uitwerking. Toen aangekondigd werd dat De Kriebel gaat sluiten, hebben we samen met de raad van bestuur en de algemeen directeur van Scholengroep 20 het idee opnieuw vanonder het stof gehaald. Het is immers zo dat veel van onze leerlingen tijdens de sporturen uitwijken naar De Kriebel, dit zou dus enorme gevolgen hebben voor onze dagelijkse werking” aldus Brecht Persoons in een eerder krantenartikel. 

Aan de kant van de Astridlaan pakt de school uit met een ruim sportgebouw. “De sporthal heeft een oppervlakte van 1.430 m², waarvan 800 m² sportruimte. Er is een basketbalterrein, minivoetbalterrein, er zijn 3 volleybalterreinen en 6 badmintonterreinen. Daarnaast is er ook een cafetaria met terras. Hierdoor kunnen de leerlingen op ons eigen domein sport beoefenen, wat ook de veiligheid bevordert. Er zal geïnvesteerd worden in nieuw sportmateriaal. Daarnaast komt er in de kleedkamers ook een doucheruimte.”

De nieuwbouw sporthal is in gebruik genomen begin oktober.  

    De aannemer waarmee is samengewerkt is Pellikaan uit Zaventem. Zij zijn specialist in sporthallen.  We hebben al in meerdere projecten de elektriciteitswerken mogen verzorgen.  Het is dus niet het eerste project waarbij we samenwerkten met hen, en we bedanken hen dan ook voor de prettige samenwerking. En we wensen GO! Geraardsbergen veel succes met de nieuwe infrastructuur – al liggen de sportactiviteiten door de Corona wel wat op een lager pitje…