Veilig op vakantie of naar de Rode Duivels kijken…

Hoe kunt u er zeker van zijn dat bepaalde ongewenste bezoekers uw huis of zaak niet binnendringen tijdens uw verlof, of tijdens uw afwezigheid voor een gekend evenement (bv Match van de Rode Duivels) ?? Tijdens de vorige matchen is er aanzienlijk meer ingebroken als normaal. Zie meer hierover.  Ook is het verstandiger om niet op de sociale media te zeggen wanneer u niet thuis zult zijn.
Zeker kunt u nooit zijn natuurlijk, maar er is wel een manier om het risico enorm in te perken. En dat is door het  (laten) installeren van een goed functionerend alarmsysteem, eventueel met camerabewaking, al dan niet aangesloten op een meldcentrale.  Neem vandaag nog contact op !  
Recent was het weer in het nieuws: het aantal inbraken in België is het afgelopen jaar fors toegenomen. In totaal werden 70.000 woningen het doelwit van dieven, een stijging van 10 procent ten opzichte van 2010. Het cijfer staat daarmee gelijk aan het record van tien jaar geleden. De afgelopen maanden van dit jaar lijkt deze stijgende trend voort te zetten.

Nog steeds meer inbraken in grote steden
De meeste inbraken worden nog altijd gepleegd in de grote steden. Opvallend is echter dat het aantal inbraken op het platteland flink zijn toegenomen. Vooral de villa’s zijn hier een geliefd doelwit. Tevens slaan de dieven steeds vaker toe in de grensstreken. Daders zijn veelal rondtrekkende Oost-Europese bendes die op zoek zijn naar een flinke buit. Juwelen, geld en informatica-apparaten worden het meest meegenomen.

Wees inbrekers dus te slim af met een goed alarmsysteem en camera’s
Zorg dus dat  je huis/zaak en inboedel tegen deze criminelen beveiligd zijn !!  Achteraf zijn de kosten en miserie vele malen hoger, dan éénmalig investeren in veiligheid, met nog een belastingvoordeel op de koop toe !