Kunnen alarmsystemen een inbraak voorkomen?

Een inbraak wil je nooit meemaken of je wil het opnieuw voorkomen. Na een inbraak heb je niet enkel materiële schade, maar ook emotionele schade. Daarbij is ook je veiligheidsgevoel in je eigen woning weg. Hierbij zou een alarmsysteem kunnen helpen. Een degelijk alarmsysteem heeft tal van voordelen. Maar kunnen alarmsystemen ook vermijden dat er een inbraak plaatsvindt? Als die wel plaatsvindt, wat is dan de functie van het alarmsysteem?

Je kent misschien het gevoel van onveiligheid. Het gevoel dat je krijgt wanneer er een inbraakgolf is in je straat of in de gemeente of stad waar je woont? Dat gevoel zou je niet mogen krijgen in je woning. Je woning is een plek waar je jezelf kan zijn. Maar het moet vooral een plek zijn waar je je veilig voelt. Dat gevoel van veiligheid kunnen we je terug bezorgen met onze alarmsystemen. 

Een alarmsysteem is een elektronisch systeem dat ervoor gaat zorgen dat het je een veilig gevoel bezorgd in je woning. Met behulp van sensoren gaat het de omgeving waarnemen. Wanneer het alarmsysteem een onveilige situatie detecteert, gaat het af. Maar heeft een alarmsysteem nog voordelen? Voorkomt het echt een inbraak? En wat als er inbraak plaatsvindt? Wat is dan de functie van het alarmsysteem.

Alarmsysteem, een schrikeffect voor inbrekers

Alarmsystemen worden in en aan de woning geplaatst. Op die manier is van buitenaf te zien welke woning een alarmsysteem heeft. Dit zorgt voor een schrikeffect. Inbrekers gaan minder geneigd zijn om in te breken omdat anders het alarm zou kunnen af gaan. 

Er zijn dan ook verschillende alarmsystemen die je kan kiezen. Zo kan je kiezen tussen:

  • Een draadloos alarmsysteem. Dit systeem is eenvoudig te installeren en werkt op batterijen.
  • Een bekabeld alarmsysteem. Alle onderdelen zijn met elkaar verbonden met behulp van kabels. 
  • Een hybride alarmsysteem. Dit systeem is een combinatie van een draadloos alarmsysteem en een bekabeld alarmsysteem.

Daarnaast kan je kiezen of je een meldkamer wil bij je alarmsysteem of niet. Er zijn een heleboel vragen die je je hierbij kan stellen. Wat doet een meldkamer? Kan je dit nu ook via je gsm? Een meldkamer gaat doen wat jij ook doet, namelijk de hulpdiensten verwittigen. Zij kunnen je verder niet helpen. Met de technologie de dag van vandaag kan je meteen op de hoogte gesteld worden via je gsm. Is er een poging tot inbraak.? Dan krijg je een melding op je gsm en kan je een kijkje gaan nemen of de hulpdiensten verwittigen.

Maar wat als ik in huis aan het slapen ben en er zijn ook inbrekers? Dan heb je de mogelijkheid om een stil alarm te activeren. Dit alarm geeft de melding door aan de hulpdiensten. Zij worden verwittigd en op die manier kunnen ze je te hulp schieten.

Naast een alarmsysteem kan je ook kiezen voor camerabewaking. Deze jagen inbrekers weg als ze een camera zien hangen. Hang hem dus zeker goed in het zicht. Camerasystemen gaan gebruik maken van identificatie en herkenning. Maar hoeveel camera’s plaats je dan best? Kunnen inbrekers deze omzeilen? Eén camera is heel makkelijk te omzeilen. De inbrekers dragen een vermomming of ze plakken de lens af. Daarna kunnen ze hun gang gaan. Het is dus beter om meerdere camera’s te plaatsen zodat het voor de inbrekers moeilijker wordt om de camera’s te omzeilen. Maar camerabewaking is geen vervanging voor het alarmsysteem. Het is wel een ideale aanvulling als je je een alarmsysteem aanschaft. Indien er gevaar dreigt, kan je meteen stappen ondernemen, zoals de politie bellen, de buren optrommelen of een kijkje gaan nemen.

Inbraak voorkomen met alarm- en camerabewaking

We kunnen dus concluderen dat een combinatie van een alarmsysteem en camerabewaking de ideale beveiliging is voor je woning. Deze combinatie beveiligt je woning, je bezittingen en het zorgt voor jouw veiligheidsgevoel.

Het is dus heel belangrijk om je woning ten alle tijde te beveiligen. Ga je op vakantie? Vergeet dan zeker niet om een aantal tips in acht te nemen wanneer je je huis achterlaat. Zo is je huis achterlaten met een bewoonde indruk een heel belangrijke tip. Maar ga je gewoon even snel naar de winkel? Ook dan is het belangrijk om je huis beveiligd achter te laten. Er zijn dan ook een heleboel misverstanden die spelen wanneer het op een inbraak aankomt.

Kortom, wil je een inbraak voorkomen? Wil je je graag veilig voelen in je eigen woning. Dan is een alarmsysteem iets voor jou. Met onze alarmsystemen krijg je zo dat veilig gevoel wanneer je thuis bent. Twijfel dus niet langer en schaf er een aan. Aarzel zeker niet om ons te contacteren bij vragen of advies. Wij helpen je graag verder.