Duaal – bezoek uit Kroatië

Begin juni ontvingen wij hier een delegatie ondernemers en afgevaardigden van het Ministerie uit Kroatië, Roemenië en Noord-Macedonië, in het kader van een uitwisseling met betrekking tot “Duaal leren”. Wij zijn als bedrijf al van in het begin op de “Duaal-trein” gesprongen en hebben dus al veel ervaring op dit gebied. Wij geloven in dit systeem waarbij leerlingen in hun eindjaren 3 dagen op de werkvloer zijn en 2 dagen per week op school. Zij leren zo al vroeg het echte werk kennen en doen veel praktische ervaring op. Ze kunnen direct toepassen wat ze leren. Ze verdienen hier ook al een mooie cent mee.

Voor ons resulteert deze samenwerking al een aantal jaar op rij in de aanwerving van beloftevolle jongeren, die wij hier al 2 of 3 jaar in het Duaal traject opgeleid hebben.

In oktober vorig jaar zijn we met een aantal ondernemers die in België het Duaal traject ondersteunen, en hierbij samenwerken met GO Geraardbergen (pioneerschool wat Duaal leren betreft in België) naar Kroatië geweest. Dit gaat niet alleen over firma’s in elektriciteit, maar ook over houtbewerking, de zorgsector, kappers etc.  Er zijn ondertussen veel richtingen die Duaal aanbieden.

Wij hadden een powerpoint presentatie voorbereid om onze firma voor te stellen, gevolgd door een lunchbuffet en een rondgang in de firma. De delegatie was ‘speechless’ van het bezoek aan onze firma volgens Liesbeth Venneman, Coördinator stage en Duaal Leren van GO Geraardsbergen. Verder hebben ze nog andere werkgevers/Duaal partners bezocht; Het nuttige werd aan het aangename gekoppeld en ze zijn ook naar Brugge geweest en vonden de stad fantastisch.  Ook Geraardsbergen, waar ze verbleven, hebben ze uitgebreid verkend.  Een boeiende ervaring voor alle partijen.